Zonnepanelen project

Op dit moment is GEKE actief bezig met een Postcoderoos project. Dit houdt in dat we zonnepanelen willen gaan plaatsen op schuur van Steven Strikwerda aan de Sibadawei. Dit project konden we mooi combineren met het project van de provincie Friesland die de regeling Samen ZONder Asbest (SZA) opengesteld heeft voor 20 nieuwe projecten. Hierbij wordt de asbest van het dak gehaald en vervangen met een nieuw dak met daarop zonnepanelen van een lokale energie coöperatie. Hiervoor is ons project goedgekeurd en wordt nu onderzocht of de constructie van het dak geschikt is.

Zodra hier groen licht voor is kunnen we actief aan de slag met de verdere uitwerking van het postcoderoos project. Consumenten, verenigingen, stichtingen en bedrijven met een klein verbruikersaansluiting  die in onze postcode of aanliggende postcodes wonen krijgen de kans om samen met GEKE lokale en duurzame energie op te wekken. Door mee te doen profiteren zij de komende 15 jaar van duurzame en lokaal opgewekte energie, en van een lagere energierekening. 

Als bestuur van GEKE zijn we druk bezig met uitwerken van het plan en wij zullen jullie via de lokale media op de hoogte houden.

 

Wil je je inzetten voor GEKE of wil je meer informatie?

Neem contact op!